בית עם חצר מעניק חיים עם איכות גבוהה מאוד. ליתר דיוק, כשיש חצר יש פוטנציאל לבילויים כיפיים, לבד או עם חברים, אבל כדי לממש את הפוטנציאל חשוב להתנהל בחוכמה. במיוחד חובה לוודא שהחצר נקייה מחרקים שונים שעלולים לפגוע במידה ניכרת בהנאה שלכם. באופן דומה יש חרקים שפוגעים בצמחייה, וגם מהם חשוב להיפטר, ומהר. כאן בעמוד תמצאו 3 טיפים שימושיים שיעזרו לכם להרחיק את המזיקים ולמצות את השטח הפתוח.
1. לשתול צמחים שמרחיקים חרקים
הטבע מעניק לנו הרבה מאוד מתנות. ביניהן גם צמחים שיודעים להרחיק חרקים בעייתיים באופן טבעי. כשמפזרים ברחבי הגינה צמחים כאלה, מקבלים שכבה הגנה אפקטיבית למדי. חשוב להבהיר שלא מדובר בפתרון של 100%, אבל ממילא אתם שותלים צמחים ולכן גם שיפור משמעותי במצב הופך את הבחירה בצמחים הספציפיים האלה לכדאית.
בין הצמחים שמרחיקים מזיקים בזכות חומרים שהם מפרישים: פלקנטרוס שמדיף ריח עז של שמן ציטרונלה ולכן אפקטיבי להפליא נגד יתושים, בזיליקום שדוחה זבובים ואפשר גם להשתמש בו להכנת מאכלים, לבנדר, למונגראס (שגם הוא מכיל שמן ציטרונלה), נענע, חרציות ורוזמרין.
2. לשמור על החצר מסודרת
חצר שיש בה פריטים מיותרים או ערימות גזם שלא מפונות מיד היא חצר שמושכת מטבעה חרקים. גם כשיש בלגן וברחבי הגינה פזורים חפצים שונים, קשה לטפח אותה ומעבר לפגיעה באסתטיות, אתם עלולים לגלות מזיקים רבים. אם מבחינתכם החצר נועדה גם לאחסון דברים שאין להם מקום בבית, ההמלצה היא על הצבת מחסן פנל מבודד. מחסן מהסוג הזה עמיד לפגעי מזג האוויר ובפרט לרטיבות, ובנוסף שוררת בתוכו טמפרטורה נעימה יחסית בזכות הפנל המבודד. במחסן תוכלו כמובן גם לשמור את כל הציוד הדרוש לטיפוח הגינה, כך שאפשר יהיה לבצע את כל פעולות התחזוקה השוטפות ביעילות רבה.
3. להקדים תרופה למכה – בעזרת הדברות תקופתיות
טיפ שלישי לחצר שאין חרקים שמזיקים לכם ו/או לצמחים השונים ששתלתם הוא להקדים תרופה למכה. צעד חשוב אחד הוא לוודא שאין מקומות שיש בהם מים עומדים, מפני שמים עומדים מושכים חרקים. במיוחד מתפתחים בהם זחלים של יתושים, ומן הסתם אתם לא רוצים לשבת בחצר ולשמוע זמזומים באוזן ואז להתגרד בלי הפסקה.
פעולה נוספת שמקדימה תרופה למכה היא כיסוח הדשא בתדירות נאותה. כשהדשא בגובה סביר, הסיכוי לפרעושים וגם חרקים אחרים פוחת במידה ניכרת. צעד שלישי הכרחי הוא הדברה תקופתית, גם נגד נמלים וגם נגד ג'וקים, כבר בתחילת הקיץ ואפילו בסוף האביב.
כמו כן רצוי לבדוק ביסודיות את כל הצמחים לפחות פעמיים בשבוע. בדרך זו אם יש כנימות, זחלים, תריפסאים, אקריות או מזיקים אחרים שעלולים לחסל את הצמח תזהו אותם כבר בשלב מוקדם, ותוכלו לפעול נגדם לפני שהם גורמים לנזק בלתי הפיך.